رژیم غذایی نقش مهم در پیشگیری و درمان چربی خون بالا دارد که توجه به سن، جنس، فصل، محل زندگی و طبع و مزاج افراد به طور اختصاصی تنظیم و مورد استفاده قرار می گیرد .
امکان دریافت تجویز آزمایشات از طریق بیمه و تفسیر و ارائه رژیم غذایی بصورت آنلاین یا با تماس به شماره تلفن 76298032-021
وجود دارد .
سفارش ادویه:
ادویه مناسب چربی خون بالا ترکیبی است از ادویه های مناسب در بهبود یا پیشگیری از چربی خون بالا که با استفاده از آن در غذاها می توانید از بروز چربی خون بالا پیشگیری یا سیر درمان خود را بهبود بخشید .
ترکیب ادویه ای تهیه شده برگرفته از انواع مفرده ها از منابع علمی بوده و فرمولی منحصر به فرد دارد .
برای سفارش و ارسال در ایتا پیام دهید.
این بیماری خاموش که به راحتی با اصلاح سبک زندگی ، رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری و درمان می باشد ، اگر به آن توجه نشود می تواند به یک بیماری جدی همراه با عوارض بسیار نظیر تنگی عروقی و اختلالات داخلی همراه شود و گاه عواقب تهدید کننده حیات نظیر سکته های قلبی و مغزی ، گرفتگی عروق گردنی ، گرفتگی های عروقی همراه باشد .
با مطالعه موارد جمع آوری شده امیدواریم با ارائه راهکارهایی ساده و آسان و مهم تر از آن در دسترس تا جای ممکن از عواقب خطرآفرین این بیماری در امان باشیم .
کلسترول و تری گلیسرید از معمول ترین آزمایشات سنجش در درخواست های آزمایشگاهی هستند .
وجود آنها برای بدن نه تنها ضروری است بلکه اگر کاهش داشته باشند ، می تواند عوارض و بیماری های جدی را به دنبال داشته باشد .
بعضی از اثرات خوب کلسترول شرکت در تشکیل غشای سلولی ، تولید صفرا ، تولید هورمون ها و ویتامین ها می باشد .
کلسترول به طور تقریب دوسوم در کبد تولید می شود و یک سوم از طریق رژیم غذایی به بدن می رسد .
کلسترول در بدن از طریق لیپوپروتئین ها جابجا می شود که همان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که معروف به کلسترول خوب و لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) که معروف به کلسترول بد می باشد .
در آزمایشات به طور معمول کلسترول کل و لیپوپروتئین های ذکر شده اندازه گیری می شوند .
کلسترول بالا می تواند خطر بروز سکته های قلبی و مغزی – تنگی ثانویه عروق و تشکیل پلاک های عروقی ذکر نمود .
از منظر طب سنتی سرد شدن اخلاط صفراوی ( با طبع گرم ) سبب افزایش میزان کلسترول می گردد و بیشتر انتظار داریم در افراد صفراوی مزاج بیشتر بروز نماید .
تری گلیسریدها نوعی از چربی ها هستتد که از فوائد آنها می توان تامین انرژی برای تمام فعالیت های بدنی و عایق بندی سلول ها اشاره نمود .
از منظر طب سنتی تری گلیسرید بالا را بیماری با طبع سرد در نظر می گیرند و انتظار می رود در افراد بلغمی مزاج بیشتر مشاهده شود و در فصول سرد سال با عدم رعایت نوع تغذیه و عدم فعالیت بدنی شیوع بالاتری داشته باشد .
از عوارض تری گلیسرید بالا می توان به پانکراتیت ( التهاب پانکراس ) با علائم درد شکمی ، تهوع و استفراغ اشاره نمود .
سن، جنس، رژیم غذایی افراد و رعایت یا عدم رعایت آداب خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری نامتعارف، ارث، میزان فعالیت بدنی برخی از عوامل دخیل در میزان چربی خون افراد می باشند .
بیماری های زیر در طب جدید همراهی بیشتری با کلسترول بالا دارند:
- در ابتدای شروع کم کاری تیروئید
- سندروم نفروتیک
- بیماری های انسدادی کبد
در تری گلیسرید بالا بیشتر با موارد زیر برخورد داریم:
- اورمی
- الکلیسم
- دیابت
- مصرف قرص های ضد بارداری
- مصرف هورمون استروژ
از منظر طب سنتی عملکرد درست کبد، گوارش ض تیروئید، مغز، غدد جنسی، غدد فوق کلیه و حتی رحم در خانم ها ضامن تعادل در میزان و عملکرد درست چربی ها در بدن است .
انتظار می رود در آزمایشات تری گلیسرید کمتر از عدد 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد .
میزان HDL بالای 40 مناسب می باشد .
میزان LDL در افراد عادی بالای 160 خطرآفرین است .
در افراد با ریسک فاکتور قلبی انتظار داریم LDL بالای 100 نباشد و در افراد با ریسک فاکتورهای کم خطرتر بالای 130 نباشد .
سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی درست ، نقش مهمی در پیشگیری از بروز چربی خون بالا دارد و در صورت بروز بیماری اصلاح سبک زندگی و نوع تغذیه می تواند به کنترل بهتر بیماری و یا استفاده کمتر از تعداد و مقادیر داروهای مصرفی که خود می توانند عوارضی برای فرد بدنبال داشته باشند ، بهره گرفت .
در این قسمت به بعضی از عوارض داروهای به کاررفته در درمان بیماری چربی خون بالا اشاره می نمائیم .
خانواده استاتین ها مثل آتورواستاتین می توانند عوارضی نظیر افزایش آنزیم های کبدی – دردهای عضلانی و افزایش آنزیم های کبدی را بدنبال داشته باشند و در بیماران کلیوی احتیاط در مصرف دارند .
نیاسین که برای افزایش کلسترول خوب تجویز می شود عوارضی نظیر بروز نقرس ، سنگ کیسه صفرا و اختلال در کنترل قند خون را بدنبال داشته باشد .
خانواده فیبرات ها می توانند سبب افزایش آنزیم های کبدی و تخریب عضلانی را بدنبال داشته باشد .
در اینجا توصیه های عمومی و غذایی برگرفته از منابع مختلف طب جدید و طب سنتی که نقش بزرگی در پیشگیری از بروز بیماری یا درمان بهتر بیماری دارند ، اشاره می نمائیم .
توصیه های عمومی و غذایی در چربی خون بالا:
1- پیاده روی 30 تا 60 دقیقه ای روزانه حداقل فعالیت بدنی برای بهبود متابولیسم بدنی و مصرف مواد زائد بر نیاز بدن می باشد .
فعالیت بدنی بنا به اقتضای سن و توان افراد در بهبود چربی خون بالا مفید می باشد .
2- در صورت افزایش وزن ، کاهش وزن تدریجی و تحت نظر فرد متخصص از اصول مهم در پیشگیری و درمان بیماری می باشد .
3- خواب به اندازه و کافی داشته باشید و سعی کنید خواب کمتر از 6 تا 7 یاعت نداشته باشید .
سعی کنید حدود ساعت 10 شب به رختخواب بروید و از خوابیدن در طول روز پرهیز نمائید .
بهترین زمان خواب از ساعت 10 شب تا 4 صبح می باشد .
از خوابیدن بلافاصله بعد از صرف غذا خودداری نمائید .
4- سعی در کنترل استرس و مدیریت حالات عصبی و روانی خود داشته باشید .
5- از مصرف زیاد لبنیات پرچرب پرهیز نمائید .
مصرف لبنیات گوسفندی را کاهش دهید .
6- از مصرف نان های سفید و ساندویچی پرهیز نموده و بیشتر از نان های سبوس دار مصرف نمائید .
7- مصرف بیشتری از غذاهای پرفیبر نظیر انواع سبزی و میوه های مناسب داشته باشید .
8- تا جای ممکن از مصرف روغن های جامد ، کره و در مجموع انواع روغن هایی که در دمای معمولی جامد هستند پرهیز نمائید .
9- پوست مرغ و چربی های اضافی گوشت قرمز را جدا کنید .
10- از مصرف زیاد شیرینی ها و کلوچه ، بیسکویت ، پیراشکی و کیک های آماده خودداری نمائید .
11- از مصرف غذاهای رستورانی ، آماده ، ساندویچی ، سوسیس و کالباس و … پرهیز نمائید .
12- از مصرف زیاد گوشت ها بخصوص گوشت قرمز پرهیز نمائید .
13- از روغن های مایع گیاهی به اعتدال مصرف داشته باشید .
14- غذای خود را در آرامش میل نموده و بخوبی بجوید .
15- از ایستاده و تند خوردن غذا خودداری نمائید .
16- از خوردن ماست ، لبنیات ، دسر ، دوغ ، نوشابه همراه یا بلافاصله بعد از غذا خودداری نمائید .
17- از پرخوری پرهیز کرده و قبل از احساس سیری کامل دست از غذا خوردن بکشید .
18- از درهم خوری و خوردن چند نوع ماده غذایی در وعده های غذایی اصلی یا میان وعده ها خودداری نمائید .
19- از ریزه خواری در طول روز خودداری کرده و وعده های اصلی و میان وعده های خود را در ساعت های مشخصی از روز میل نمائید.
20- از خوردن آب از نیم ساعت قبل غذا ، مابین غذا و حداقل یک ساعت بعد غذا تا جای ممکن پرهیز نموده و در صورت تمایل به مقدار کم و جرعه جرعه میل نمائید .
21- از خوردن انواع سالاد و میوه همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا خودداری نمائید .
22- در صورت وجود یبوست در رفع آن بکوشید .
23- تکنیک تنفس طبیعی در ایجاد آرامش و سوخت و ساز بهتر بدن کمک کننده می باشد .
در حالت نیمه درازکش نفس عمیقی کشیده و سینه را پر از هوا نمائید و برای 5 ثانیه نفس را حبس کرده و بعد آرام آرام طی 10 ثانیه هوا را بیرون دهید .
روزانه چند بار انجام شود .
24- از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده تا جای ممکن پرهز نمائید .
غذاهای خود را بیشتر بصورت بخارپز یا در فر آماده و میل نمائید .
25- از مصرف زیاد مواد نشاسته ای و با کربوهیدرات بالا خودداری نمائید .
26- از مصرف چند نوع ماده غذایی نشاسته ای با هم مثل نان و سیب زمینی – برنج و ماکارونی و … خودداری نمائید .
27- از مصرف غذاهای غلیظ و دیرهضم مثل حلیم ، آش رشته ، کله پاچه ، ماکارونی ، پیتزا و بخصوص پنیر پیتزا ، لازانیا و … خودداری نمائید .
28- سعی کنید از غذاهای لطیف مثل گوشت مرغ محلی ، بال و گردن پرندگان مصرف بیشتری داشته باشید .
29- از مخلوط کردن چند نوع گوشت بعد از غذا خودداری نمائید مثل مخلوطی از گوشت مرغ و ماهی و گوسفند .
30- مصرف بیشتری از غذاهای سبک و سهل الهضم داشته باشید .